top of page

HYLDEBLOMSTSAFT 2001

Der er ingen grund til at gå mere eller mindre desperat rundt og lede efter nye smarte opskrifter på hyldeblomstsaft, når den bedste opskrift blev lavet i 2001 (og er lige her). Jeg ved ikke, hvem der oprindeligt udviklede den, eller hvor jeg har stjålet den fra. Men nu har jeg gjort den til min egen, og den er ægte genial.


Find nogle hyldeblomster (og andre velduftende ikke-giftige blomster, hvis du gerne vil være totalt unik – det kunne være syrén, hybenrose eller skivekamille). Det er vist bedst at plukke blomsterne om morgenen, men jeg går ikke op i "marginal gains, når jeg laver saft. Så vil jeg hellere drikke kaffe. Nå, ned med blomsterne i en spand, hæld vand over til det dækker og fyr også nogle citronskiver derned. Lad det stå og trække i et par dage (køligt, mørkt og uden at dine børn stikker deres klamme arme ned i spanden alt for mange gange undervejs). Sigt de solide dele fra, og fyr ægte meget økorørsukker i. 1 kg sukker til 1 liter væske, cirka. Du har sikkert lidt travlt, så opløs sukkeret ved at stavblende væsken i et par minutter. Tilsæt citronsyre til sidst, så det hele smager tilpas friskt.


Voila, så har du den bedste hyldeblomstsaft; helt klart også vinderopskriften i 2024 . Ægte. Og nej, den skal ikke varmes op eller fyldes med atamon. Det betyder bare to ting: 1. den smager bedre. 2. den mugner hurtigere. Men de to ting fungerer meget godt sammen. For du kommer til at drikke din produktion meget hurtigere, end den kan nå at rådne fra dig. Og så kan den fryses ned (du kender godt tricket med en frysepose i en mælkekarton, ik'?).


Et sidst tip: lav rigtig meget!

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page